Skip to main content
Varkenshaas op peterseliewortelcrème
Varkenshaas op peterseliewortelcrème

Varkenshaas op peterseliewortelcrème

met gebakken little gem en honing-mosterd jus

Met dit recept tover je 350 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Noten
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

⅓ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Mosterd

60 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2174 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten15.1 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels14.6 g
Eiwitten41.5 g
Zout1.7 g
Potassium457.2 mg
Calcium133.3 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Staafmixer

Instructies

Peterseliewortel koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Schil de peterseliewortel met een dunschiller of kaasschaaf en snijd in grove stukken.
  • Kook de peterseliewortel 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer.


Tip: Wil je extra snel zijn? Kook water voor in de waterkoker.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 6 - 10 rondom bruin, of tot gewenste gaarheid (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de jus.
  • Verhit ondertussen een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Varkenshaas mag rosé zijn van binnen. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan iets langer.

Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en roerbak de sperziebonen 1 - 2 minuten op hoog vuur.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog en blus af met 20 ml water per persoon.
  • Laat 2 minuten afgedekt stomen.
  • Haal dan het deksel van de pan en bak de sperziebonen in 5 - 7 minuten droog.
Jus maken
4
  • Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/3 runderbouillonblokje, 1/2 el mosterd en 60 ml water toe aan de koekenpan van de varkenshaas. Breng aan de kook en laat op laag vuur de jus inkoken tot serveren.
  • Halveer de little gem in de lengte.
  • Schuif de sperziebonen naar 1 helft van de pan en leg de little gem op de snijkant op de andere helft van de pan.
  • Bak de little gem in 1 - 2 minuten goudbruin, draai de little gem om en bak nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Peterseliewortelcrème maken
5
  • Voeg naar smaak: mosterd, roomboter, peper en eventueel zout toe aan de peterseliewortel.
  • Pureer met een staafmixer de peterseliewortel tot een crème.
  • Verwarm de puree eventueel op laag vuur.
  • Roer 1/2 el honing per persoon door de pan met jus.
Serveren
6
  • Verdeel de peterseliewortelcrème over de borden en serveer de varkenshaas erbovenop.
  • Leg de little gem en de sperziebonen ernaast.
  • Besprenkel de little gem en de sperziebonen met de jus.
  • Verkruimel de feta over de little gem en garneer het gerecht met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Chocoladelavacakejes

Chocoladelavacakejes

met passievrucht en mascarpone-slagroom
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Gebakken appel met rozijnen en stroopwafelkruimels

Gebakken appel met rozijnen en stroopwafelkruimels

Met kaneel, amandelen en zure room
Appelcrumble met kaneel en amandelen

Appelcrumble met kaneel en amandelen

Met verse room
Kippendij met krieltjes uit de oven

Kippendij met krieltjes uit de oven

Met pesto-sperziebonen
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans

Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

met Parmigiano Reggiano, citroentijm en geroosterd amandelschaafsel
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en frisse witloofsalade
Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanille-yoghurt, gebakken appel en amandel
Italiaanse rucolasalade als extra

Italiaanse rucolasalade als extra

Bijgerecht | met balsamicocrème, semi-gedroogde tomaten en grana padano
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met luxe rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen
Gebakken appel met rozijnen

Gebakken appel met rozijnen

Met kaneel, amandelen en zure room

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla