Kalkoenmedaillons met romige pasta
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Kalkoenmedaillons met romige pasta

Kalkoenmedaillons met romige pasta

met courgette, paprika en semi-gedroogde tomaten

In veel landen is kalkoen extra populair tijdens de feestdagen. Wist je dat bijna 9 op de 10 Amerikaanse huishoudens kalkoen eten tijdens Thanksgiving?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Courgette

40 gram

Gesneden ui

50 gram

Paprikareepjes

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Kalkoenmedaillons

90 gram

Fusilli

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)874 kcal
Energie (kJ)3655 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13 g
Vezels2.4 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Écrasez ou émincez l’ail. Taillez les courgettes en dés de 1 à 2 cm. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse et revenir l’ail et l’oignon émincé 1 à 2 minutes à feu moyen-vif.

Tip: De semi-gedroogde tomaten gaan in hun geheel in de saus. Vind je het lekkerder als ze wat kleiner zijn? Halveer ze dan alvast.

Cuire à la sauteuse
2

Mettez les courgettes, le poivron, les tomates séchées et les épices italiennes dans la sauteuse et faites cuire le tout 3 à 4 minutes. Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Salez et poivrez généreusement les médaillons, puis faites-les cuire 3 minutes par côté.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine C en E. Beide antioxidanten die belangrijke organen en weefsel beschermen. Je vindt veel vitamine C in spruitjes, broccoli, kiwi, citrusfruit en aardappelen. Vitamine E zit ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.

Préparer la sauce
3

Ajoutez 150 ml d’eau chaude par personne à la sauteuse contenant les légumes. Émiettez 1/4 de cube de bouillon par personne au dessus de la sauteuse, puis portez à ébullition. Ajoutez les fusilli à cuisson rapide et faites-les cuire 2 à 3 minutes à couvert. Baissez le feu, ajoutez la crème et laissez réduire 2 minutes. Salez et poivrez.

Tip: Is de saus heel vochtig? Zet het vuur dan hoog en kook verder zonder deksel, zodat het water iets verdampt.

Servir
4

Servez les fusilli dans des assiettes creuses. Garnissez du fromage italien râpé. Présentez les médaillons de dinde sur les pâtes.