Skip to main content
Stir-fry met kalkoenfilet in bulgogi-dressing

Stir-fry met kalkoenfilet in bulgogi-dressing

met patatjes en zoetzure komkommer

Nieuw ingrediënt in je box! Onze nieuwe groentemix is een smakelijke combinatie van gesneden wortel, broccoli, courgette en rode ui. Lekker en supersnel klaar.

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

200 gram

Groentemix met broccoli op z'n Provençaals

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2687 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten52.6 g
waarvan suikers17 g
Vezels12.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.8 g
Potassium126.2 mg
Calcium13.5 mg
Iron0.7 mg
Pan met deksel
Kom
Grote wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de krieltjes en snijd doormidden.
  • Voeg ze toe aan een pot en zorg dat ze net onder water staan. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar.
  • Giet af indien nodig en bewaar afgedekt apart.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Komkommer snijden
2
  • Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de wittewijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak peper en zout.
  • Roer goed door en bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.
Kalkoen bakken
3
  • Snijd de kalkoenfilet in kleine stukken.
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Meng de kalkoen met de Koreaanse kruiden. Bak de kalkoen 2 - 3 minuten.
  • Voeg de groentenmix toe en bak 8 - 10 minuten mee, of tot de groenten gaar zijn.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de bulgogisaus met de mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus. Voeg pikante rode saus toe naar smaak.
  • Verdeel de patatjes over diepe borden of kommen. Verdeel alles ernaast.
  • Besprenkel met de bulgogi-dressing en garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders