Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Beenham met honing-mosterdmarinade
(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten)
150 gram
Spruiten
20 gram
Geroosterde hazelnoten
½ bosje(s)
Bospeen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelen
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
4 stuk(s)
Ei
1.5 tl
Paprikapoeder
50 gram
Spekreepjes
⅗ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Mosterd
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
3 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak in een kleine kom een marinade van per persoon 1/2 el mosterd en 2 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de beenham in een ovenschaal, verdeel de honing-mosterdmarinade erover en bak 30 - 40 minuten in de oven. Halveer de spruitjes en hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Meng in een kom per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bospeen over een met bakplaat met bakpapier en bak 18 - 22 minuten mee in de oven, naast of boven de beenham.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig. Rasp de aardappelen en ui met een grove rasp. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng de geraspte aardappel en ui in een kom met de eieren, de helft van de knoflook, de helft van de krulpeterselie, het paprikapoeder en 1 el bloem per persoon. Breng het mengsel op smaak met flink wat peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan. Schep, als de boter goed heet is, het aardappelmengsel in hoopjes in de pan. Bak de rösti's 4 - 6 minuten per kant en druk plat, zodat ze niet te dik zijn. Zorg dat ze goed stevig zijn voordat je ze omdraait. Je zult ongeveer 3 rösti's per persoon kunnen maken, afhankelijk van hoe groot je ze maakt (zie TIP).
Tip: Je kunt de rösti's in delen bakken of meerdere pannen gebruiken en ze tegelijk bakken.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de overige knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de spruitjes en 1 el water persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 12 minuten (zie TIP). Schep af en toe om. Haal de beenham uit de oven en leg op een serveerschaal. Meng per persoon 1/2 el boter door het overgebleven vocht in de ovenschaal, zodat er een saus ontstaat. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je graag heel zachte spruites? Kook ze dan eerst een paar minuten voordat je ze bakt.
Verdeel de rösti's over de borden. Serveer de beenham op een schaal, snijd deze vast in plakken en serveer de saus er in een klein kommetje bij. Verdeel de bospeen en spruiten over schalen of borden. Garneer de bospeen met de hazelnoten en de overige krulpeterselie. Rasp de parmigiano reggiano boven de spruiten. Serveer met de mayonaise.