Skip to main content
Beenham met hasselback aardappelen
Beenham met hasselback aardappelen

Beenham met hasselback aardappelen

met prei in vinaigrette en in spek gerolde haricots verts

De beenham hebben we al voor je gemarineerd met honing en mosterd - hij kan dus zo de oven in!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Rosevalaardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

½ stuk(s)

Prei

150 gram

Haricots verts

3 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Cranberrychutney

50 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Snijbiet en veldsla

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2.5 el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ tl

Rodewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)1397 kcal
Energie (kJ)5846 kJ
Vetten80 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers37 g
Vezels18.3 g
Eiwitten59 g
Zout6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Garde
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

Hasselback maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen en maak schijfjes van 4 mm dik. Snijd ze in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant van de aardappel aan elkaar zitten (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng de gedroogde tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Leg 2 houten lepels in de lengte onder de aardappel, zodat je de aardappel niet doorsnijdt (zie stapfoto).

Beenham
2
  • Meng de aardappelen in een kom met de tijm-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd vervolgens in plakjes. Verdeel de plakjes over een ovenschaal en leg de beenham erop.
  • Bak de beenham naast of onder de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven.
Prei bereiden
3
  • Bereid de bouillon. Snijd de prei in de lengte in stukken van ongeveer 10 cm.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de prei 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met 250 ml bouillon per persoon en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de prei 10 - 12 minuten op laag vuur en giet daarna af.
  • Maak ondertussen in een saladekom een vinaigrette van per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 tl honing. Meng de prei door de vinaigrette en bewaar apart.
Haricots verts bereiden
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze afgedekt 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uistomen zonder deksel.
  • Verdeel de haricots verts over de plakjes ontbijtspek en rol ze vervolgens in het spek.
  • Bak de rolletjes 7 - 9 minuten mee met de hasselback-aardappelen in de oven.
Saus maken
5
  • Snipper de sjalot. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de sjalot en de rest van de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg dan de kookroom, cranberrychutney en per persoon: 1/2 tl mosterd en 50 ml bouillon toe.
  • Roer goed door met een garde en laat 5 - 8 minuten inkoken tot een gladde saus.
Serveren
6
  • Meng vlak voor serveren de gemengde sla met de prei.
  • Serveer de beenham met de mosterd-cranberrysaus. Leg de hasselback-aardappelen en de in spek gerolde haricots verts op de serveerschalen.
  • Serveer de prei ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus