Skip to main content
Italiaanse groentestoof met parelcouscous
Italiaanse groentestoof met parelcouscous

Italiaanse groentestoof met parelcouscous

met Grana Padano en zelfgemaakt knoflookbrood

Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano "de korrel van Padanië". Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.

Labels:
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

40 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

100 gram

Spinazie

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja, Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Mosterd, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

15 gram

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels16.7 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.2 g
Potassium845 mg
Calcium153 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.
Stoof maken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en 2/3 van de knoflook en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Kruidenboter maken
3
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Voeg de spinazie toe in de laatste 2 minuten en laat slinken.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de boter met de helft van de peterselie en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de couscous te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Snijd het broodje in schijfjes van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Serveer de stoofpot in kommen of diepe borden. Garneer met de Grana Padano en de overige de peterselie.
  • Serveer met het knoflookbrood ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders