Skip to main content
Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes
Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

La carotte apporte une belle douceur

Dit gerecht van Hollandse bodem is een klassieker. De gehakt-balletjes zorgen voor een extra bite. Dit gerecht kan 5 dagen bewaard blijven. Het kan zijn dat de gehaktballen verkleuren door het lage aantal toevoegingen. Ondanks de verkleuring kun je ze met een gerust hart eten.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Wortel

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

4 takje(s)

Verse bieslook

25 gram

Belegen kaasplakken

300 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

scheutje

Melk

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3481 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
Vezels13 g
Eiwitten44 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Snijd en rasp de peen
1

Kook 400 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de aardappelen en peen. Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in parten. Rasp de peen met een grove rasp tot je ongeveer 2 el peen per persoon hebt en bewaar apart. Snijd de overige peen in plakken.

2

Kook de aardappelen en plakken peen, afgedekt, in 15 minuten gaar in de grote pan met deksel. Giet daarna af, bewaar het kookvocht voor de stamppot en jus en laat de aardappelen zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Voeg de knoflook en ui direct na het snijden bij de aardappelen en peen.

Bak de gehaktballen
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Bak ver-volgens 6 - 7 minuten afgedekt op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Stamp tot een grove puree
5

Stamp de aardappelen, peen, ui en knoflook met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de geraspte peen, het grootste deel van de bieslook en het grootste deel van de oude kaas toe. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

6

Haal de gehaktballen uit de koekenpan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Voeg per persoon 2 el kookvocht van de aardappelen toe aan de koekenpan en kook in 2 minuten tot een vloeibare jus. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige bieslook
7

Verdeel de hutspot en de gehaktballen over de borden. Garneer met de overige bieslook en oude kaas. Serveer met de jus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes