Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus
met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
400 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Rode kerstomaten
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
3 snufje
Nootmuskaat
2 stuk(s)
Heeklende
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
10 ml
Melk
2 tl
Mosterd
2 el
Boter
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de ui. Breng op smaak met peper.
Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg op de cherrytomaten. Besmeer de heekfilet met de overige mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.
Tip: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, maar wist je dat spinazie ook rijk is aan calcium? 200 gram spinazie levert je net zoveel calcium op als 1 glas melk.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de heekfilet en cherrytomaten erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.