HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeek Met Mediterrane Paprikastoof
topBanner
Heek met mediterrane paprikastoof

Heek met mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

Lees meer

In dit gerecht combineer je zoetzure paprika met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven - een verrassende combinatie van de mediterrane en Aziatische keuken.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Caloriebewust
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

30 gram

Leccino olijven

8 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode puntpaprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, puntpaprika, rode ui, peper en zout toe en dek de pan af. Bak de groenten 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.

4

Dep de huid van de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg er de gebakken heekfilet bij, met de huid naar boven. Besprenkel de heekfilet met de olijfolie met rozemarijn.