Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
250 gram
Champignons
3 stuk(s)
Bosui
130 gram
Jasmijnrijst
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Worcestershire saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)1 el
Tomatenpuree
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)2 stuk(s)
Half-om-half hamburger
200 ml
Runderbouillon
1 el
Bloem
1 el
Suiker
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.
Weeg de rijst af en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en het witte deel van de bosui toe en bak 4 - 5 minuten mee.
Meng ondertussen de bouillon in een grote kom met per persoon: 10 ml sojasaus, 1/2 zakje worcestershiresaus, 1/2 el bloem, 1/2 el suiker en 1/2 el tomatenpuree (zie Tip). Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de champignons en breng aan de kook. Kook de saus 5 - 8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door tot de saus indikt. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.
Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Haal uit de pan en bewaar apart.
Zet de koekenpan van het spiegelei terug op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de champignonsaus over de hamburger. Serveer met het spiegelei en garneer het gerecht met het groene deel van de bosui.