Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons

Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons

met witte rijst en spiegelei

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Gerst
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Lente-ui

75 gram

Jasmijnrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

½ el

Bloem

100 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)781 kcal
Energie (kJ)3268 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.5 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. 

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Weeg de rijst af en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en het witte deel van de bosui toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Saus maken
3

Meng ondertussen de bouillon in een grote kom met per persoon: 10 ml sojasaus, 1/2 zakje worcestershiresaus, 1/2 el bloem, 1/2 el suiker en 1/2 el tomatenpuree (zie Tip). Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de champignons en breng aan de kook. Kook de saus 5 - 8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door tot de saus indikt. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Spiegelei bakken
4

Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Haal uit de pan en bewaar apart.

Burger bakken
5

Zet de koekenpan van het spiegelei terug op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de pan van het spiegelei? Voeg dan nog een klein klontje roomboter toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de champignonsaus over de hamburger. Serveer met het spiegelei en garneer het gerecht met het groene deel van de bosui.