HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHawaïaanse Stijl Hamburger Met Sticky Champignons
topBanner
Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons

Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons

met witte rijst en spiegelei

Lees meer

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!

Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMosterdEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Champignons

3 stuk(s)

Bosui

130 gram

Jasmijnrijst

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Worcestershire saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

1 el

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

Zelf toevoegen

200 ml

Runderbouillon

1 el

Bloem

1 el

Suiker

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.

2

Weeg de rijst af en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons en het witte deel van de bosui toe en bak 4 - 5 minuten mee.

3

Meng ondertussen de bouillon in een grote kom met per persoon: 10 ml sojasaus, 1/2 zakje worcestershiresaus, 1/2 el bloem, 1/2 el suiker en 1/2 el tomatenpuree (zie Tip). Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de champignons en breng aan de kook. Kook de saus 5 - 8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door tot de saus indikt. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

4

Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Zet de koekenpan van het spiegelei terug op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de champignonsaus over de hamburger. Serveer met het spiegelei en garneer het gerecht met het groene deel van de bosui.