Hartige pastei met vegetarische groentenragout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige pastei met vegetarische groentenragout

Hartige pastei met vegetarische groentenragout

met salade

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei, zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

15 gram

Geraspte belegen kaas

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)719 kcal
Energie (kJ)3008 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.1 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook en ui 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten. Voeg vervolgens per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.

Ragout koken
3

Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Pastei maken
4

Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
6

Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.