
Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Basmatirijst
⅓ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
140 gram
Maïs in blik
¼
Tomatenpuree
¾ tl
Gerookt paprikapoeder
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
100 gram
Varkenshaasreepjes met gyroskruiden
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Tip: Vaak wordt gedacht dat varkensvlees altijd vet vlees is, maar dit is niet juist. Neem bijvoorbeeld de varkenshaas zoals in dit gerecht: dit is een heel mager stukje vlees. Zo kun je ook met varkensvlees van een heerlijk Balansgerecht genieten.

Tip: De yoghurt maakt het sausje niet alleen lekker licht en fris, maar voegt ook eiwit, calcium en vitamine B2 toe.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.