Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
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Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.

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Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Maïs in blik

¼

Tomatenpuree

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2383 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.4 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Couper les légumes
1

Pour le riz, portez 250 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Émiettez ½ cube de bouillon par personne au-dessus. Ajoutez le riz et faites-le cuire 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez au besoin et réservez sans couvercle.Pendant ce temps, coupez le poivron en fines lanières. Taillez l’oignon en fines demi-rondelles. Écrasez ou émincez l’ail. Égouttez le maïs.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Cuire le gyros
2

Faites chauffer ½ cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Ajoutez le concentré de tomates et l'ail avec, par personne, 1/4 du sachet de paprika en poudre et 1/2 du sachet d’origan séché. Faites cuire 1 à 2 minutes.Ajoutez l’oignon et le poivron et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes à couvert. Retirez le couvercle et ajoutez les lanières de porc. Faites cuire 2 à 3 minutes.

Apprêter le riz
3

Pendant ce temps, coupez la tomate en dés et ciselez finement le persil. Dans le petit bol, mélangez le yaourt avec, par personne, ¼ cc d’origan et ½ cc d’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez. Mélangez le riz, la tomate, la moitié du persil, le maïs et le yaourt. Salez et poivrez.

Tip: De magere yoghurt maakt het sausje niet alleen lekker licht en fris, maar voegt ook eiwit, calcium en vitamine B2 toe.

Servir
4

Servez le riz dans les assiettes. Disposez le gyros en partie par-dessus et en partie à côté. Garnissez du reste du persil plat.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.