HelloFresh
topBanner
Kipgyros met lauwwarme tabouleh

Kipgyros met lauwwarme tabouleh

Met little gem en verse kruiden

Lees meer

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die onder andere bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen. De tabouleh serveer je vandaag in knapperige blaadjes little gem, die speciaal voor HelloFresh wordt geplant en geoogst.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

240 g

Kipgyros

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuks

Pruimtomaat

½ stuks

Citroen

2 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Mesclun

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2460 kJ
Energie (kcal)588 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels19 g
Eiwitten35 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en de komijn toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers de citroen uit en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes.