topBanner
Groene shakshuka met linzen en spinazie

Groene shakshuka met linzen en spinazie

met knapperig platbrood, feta en verse munt

Lees meer

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:InspiratieVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Groene paprika

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak

Linzen

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

2 tl

Gemalen komijnzaad

4 stuks

Ei

(BevatEi)

2 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3129 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer
Hoge kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op: dit heb je nodig bij stap 2.

2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de zure room met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, de overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel. Dek de pan af en laat de eieren in 6 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en eventueel overgebleven komijn. Bak het brood 1 - 2 minuten knapperig in de oven. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

6

Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de overige feta en de munt. Serveer met het platbrood.