Goulashsoep met kalfssukade
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Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje

Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.

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Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

¼ zakje(s)

Karwijzaad

60 gram

Kalfssukade

¼

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

2.5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Biologische zure room

0.1 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)536 kcal
Energie (kJ)2242 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15 g
Vezels13.3 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180 degrés. Préparez 300 ml de bouillon de bœuf par personne. Épluchez les pommes de terre ou lavez-les bien, puis détaillez-les en dés de 1 à 2 cm. Taillez le poivron en dés de 1 cm. Émincez l'oignon. Écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 150 ml bouillon en voeg daar 150 ml kokend water aan toe.

Cuire les condiments
2

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la marmite à soupe à feu moyen-vif. Ajoutez le poivron, l'ail et l'oignon et, par personne : 1/4 du sachet de paprika en poudre et 1/4 du sachet de graines de carvi. Faites cuire le tout 1 à 2 minutes.

Ajouter la viande
3

Ajoutez la viande de veau avec 1/4 du concentré de tomate par personne à la marmite à soupe. Faites cuire encore 2 minutes. Utilisez une spatule pour émietter ensuite un peu la viande.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Apprêter le goulash
4

Ajoutez les cubes de tomate, les dés de pommes de terre et 300 ml de bouillon par personne à la marmite à soupe. Portez le goulash à ébullition et laissez-le doucement mijoter 10 à 12 minutes à couvert, ou jusqu'à ce que les pommes de terre soient cuites.

Ciseler le persil frisé
5

Pendant ce temps, enfournez le petit pain 6 à 8 minutes. Ciselez finement le persil frisé frais.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de groenten, aardappelen en het bruine broodje 1/3 van de ADH vezels bevat? Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Servir
6

Rectifiez éventuellement l'assaisonnement du goulash avec du sel et du poivre. Servez-le dans des assiettes à soupe. Garnissez-le de crème aigre et persil frisé. Ajoutez des flocons de chili à votre convenance. Accompagnez du petit pain.

Tip: Geef de goulash extra pit met een klein beetje van de chilivlokken, maar pas op: ze zijn zeer pittig!