BestellenCadeaubon
Gigli met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas, aubergine en spinazie

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

10 gram

Gezouten amandelen

¼ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

50 ml

[Zoutarme] groentebouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.9 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Bakken
2
  • Meng de aubergineblokjes in een kom met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oostere kruiden en crème fraîche toe aan de de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de aubergine en witte kaas.
  • Werk af met de gehakte amandelen en za'atar.