HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGigli Met Midden Oosterse Kruiden
topBanner
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas, aubergine en spinazie

Lees meer

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Labels:VeggieLekker snelNieuwNew
Allergenen:TarweGlutenMelk (inclusief lactose)AmandelnotenPinda'sSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

180 gram

Gigli

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Gezouten amandelen

(BevatAmandelnoten, Pinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Za'atar

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3419 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten40.0 g
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten83 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers13.0 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9.91 g
Vezels9.91 g
Eiwitten25 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon.
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

2
  • Meng de aubergineblokjes in een kom met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
3
  • Voeg de Midden-Oostere kruiden en crème fraîche toe aan de de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
4
  • Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de aubergine en witte kaas.
  • Werk af met de gehakte amandelen en za'atar.