Geroosterde aardpeer met kipdrumsticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde aardpeer met kipdrumsticks

Geroosterde aardpeer met kipdrumsticks

met champignons en verse kruiden

Aardpeer is familie van de aardappel, maar is een stuk kleiner gebouwd. Wellicht wordt hij daardoor sneller over het hoofd gezien. De zoete, nootachtige smaak doet je misschien wel denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem artisjok genoemd. Je kunt hem koken, bakken of grillen; in dit recept stoven we hem met rozemarijn.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardpeer

10 gram

Verse dragon, rozemarijn en tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Kipdrumsticks

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

1.25 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

½ el

Mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3728 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers29.8 g
Vezels49 g
Eiwitten45 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast om alvast op temperatuur te laten komen. Schil de aardpeer of was hem grondig. Snijd de aardpeer in partjes van 1 cm breed. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en snijd grof.

Aardpeer roosteren
2

Verdeel de stukjes aardpeer over een met bakplaat met bakpapier. Meng ze met 1/2 el olijfolie per persoon, de helft van de rozemarijn en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardpeer 40 – 45 minuten in de oven.

Kipdrumsticks bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon 3/4 el roomboter, 1/2 el mosterd, 1/2 tl honing en 1/2 el citroensap met de overige rozemarijn, de knoflook, de overige tijm, peper en zout. Wrijf de kipdrumsticks aan beide kanten in met de kruidenboter. Leg de drumsticks op de bakplaat tussen de aardpeer en bak 25 – 30 minuten mee, tot de kip gaar is.

Champignons snijden
4

Halveer de kastanjechampignons en snijd grotere champignons in kwarten. Snipper de ui. Ris de blaadjes dragon van de takjes en snijd fijn.

Champignons bakken
5

Verhit in een koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng, vlak voor serveren, in een saladekom 1tl wittewijnazijn per persoon met de rucola en veldsla. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de aardpeer over de borden en leg op elk bord 2 kipdrumsticks. Schep de champignons naast de kipdrumsticks. Garneer de champignons met de dragon. Serveer met de salade ernaast en een flinke lepel mayonaise.