Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas

Gerookte-paprikarisotto met gegratineerde geitenkaas

met honing, walnootstukjes en tomaat-basilicumsalsa

Een bijzonder lekkere toevoeging aan dit recept is de gegratineerde geitenkaas. Deze bereid je in de oven met honing en walnootstukjes.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Geraspte pecorino DOP

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

1 stuk(s)

Tomaat

½ el

Honing

0.36 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)828 kcal
Energie (kJ)3466 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.9 g
Eiwitten19 g
Zout5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Kom

Instructies

Paprika bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in grove stukken. Leg de stukken puntpaprika en 1/2 knoflookteen per persoon op een bakplaat met bakpapier. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en meng door elkaar. Breng ruim op smaak met zout. Bak de stukken paprika en de knoflook 10 – 15 minuten in de oven, of tot ze donker beginnen te worden. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui en pers de overige knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon. Gebruik de helft van de pecorino bij het bereiden van de paprikapuree.

Risotto maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risottorijst is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.

Paprika pureren
4

Verwijder de schil van de gebakken knoflook. Voeg de gebakken paprika en knoflook toe aan een hoge kom. Voeg hier de pecorino en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder aan toe (zie Tip). Mix met een staafmixer tot een dikke egale pasta. Voeg het paprikamengsel toe aan de risotto en meng goed door elkaar. Laat de risotto eventueel inkoken als hij te waterig is.

Tip: Let op: gerookte paprikapoeder kan snel overheersend zijn. Voeg naar smaak steeds een klein beetje toe en proef tussendoor.

Geitenkaas bakken
5

Snijd de geitenkaas in plakken. Leg de plakken geitenkaas op dezelfde bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing en de walnootstukjes over de geitenkaas. Bak 5 – 10 minuten in de oven, of tot de geitenkaas gegratineerd is. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd grof. Meng de tomatenblokjes met de helft van het basilicum in een kom. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe en breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden en leg de gegratineerde geitenkaas met walnootstukjes erbovenop. Garneer met het overige basilicum. Serveer met de tomaat-basilicumsalsa.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!