Een reductie van witte wijn met een goede hoeveelheid boter maakt de perfecte beurre blanc. Deze romige en friszure saus is heerlijk bij een stukje vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Sperziebonen
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Kappertjes
50 gram
Beurre blanc
(Bevat: Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)
200 gram
Zalmfilet
(Bevat: Vis)
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm vis- of groentebouillonblokje
1 el
[Plantaardige] boter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pot voor de krieltjes. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes in 12 - 15 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Voeg de sperziebonen toe aan een pot met deksel. Zet onder een laagje water met een snuif zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen en sperziebonen af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de helft van de citroen in partjes en de rest in schijfjes. Snijd de dille fijn. Vul een sauteerpan met deksel met een laagje water. Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de ui toe. Breng zachtjes aan de kook, voeg de zalmfilet toe en dek de pan af.
Pocheer de zalm (zie Tip). Haal de pan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten verder garen.
Tip: De kooktijd hangt af van de grootte van de zalmfilet. Pocheer 8 - 10 minuten voor 400 g zalm; pocheer 15 - 17 minuten voor 600 g zalm; pocheer 18 - 20 minuten voor 800 g zalm.
Verhit de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de beurre blanc in de pan en verwarm 4 - 6 minuten. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de mosterd en de overige ui toe aan de krieltjes en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gepocheerde zalm op de borden met de citroenpartjes. Verdeel de beurre blanc eroverheen. Garneer met de kappertjes en de overige dille. Serveer de sperziebonen, krieltjes en mayonaise er apart naast.