Gepaneerde witte kaas met patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met patatjes

Gepaneerde witte kaas met patatjes

met salade van puntpaprika

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)997 kcal
Energie (kJ)4173 kJ
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten98.2 g
waarvan suikers29.5 g
Vezels13 g
Eiwitten30.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan met deksel
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Patatjes bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af.
  • Verhit een steelpan met 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Voeg daarna de pikante uienchutney toe en meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el boter per persoon om de ui in te bakken.

Salade maken
2
  • Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de puntpaprika, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord per persoon: 25 g bloem met 30 ml water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko.
  • Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte patatjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten.
Serveren
4
  • Leg de salade op het bord met de patatjes ernaast.
  • Serveer de gebakken witte kaas op de salade.
  • Schep de uienchutney op de witte kaas.