Skip to main content
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

en knoflook-gemberrijst en furikake

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

70 gram

Basmatirijst

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Wortel

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

1 el

Olijfolie

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Pikante rode saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2869 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten17.3 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten100.8 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels9.6 g
Eiwitten35 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Diep bord
Bord
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Groenten bereiden
2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in parten, de paprika in reepjes en wortel in dunne schijfjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet apart.

3
  • Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez la sauce soja avec le miel et la sauce rouge piquante (de type harissa). Réservez.
  • Ajoutez le paprika en poudre et la moitié de la farine dans une assiette creuse.
  • Ajoutez le reste de farine et l'eau (voir tableau des ingrédients) dans une 2e assiette creuse pour former une pâte. 
Vis paneren
4

Bak de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de vis met keukenpapier droog. Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de vis vervolgens door het beslag van bloem en water en tot slot door de panko. Leg de gepaneerde vis op een bord.

5
  • Arrosez les légumes avec la sauce réservée.
  • Mélangez bien, puis enfournez à nouveau.
  • Faites chauffer 1 filet d'huile d’olive à feu moyen-vif dans la poêle et cuire/dorer le poisson 3 minutes de chaque côté.
Vis bakken
6

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders