Varkensreepjes met gebakken rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensreepjes met gebakken rijst

Varkensreepjes met gebakken rijst

met omelet en pikante zoetzure komkommer

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergenen:
Eieren
•Pinda's
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

â…“ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Spitskool

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1.5 tl

Suiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4059 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten94.3 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten44.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

•Kom
•Snijplank
•Bord
•Pan
•Wok of hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkensreepjes in een kom met de knoflook, de gele currykruiden, de ketjap, de helft van de olijfolie en 1 tl suiker per persoon (zie Tip). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng ondertussen water aan de kook met het bouillonblokje in een ruime pot met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig en spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.

Tip: Geen ketjap in huis? Vervang dit dan door per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 el honing.

Zoetzuur maken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijnazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Schep af en toe om.

Bakken en snijden
3

Snijd de spitskool in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middellaag vuur en bak de spitskool 6 - 8 minuten. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of sauteerpan met spitskool naar middelhoog. Schep de rijst en de nasi-bami kruidenmix erbij en bak de rijst 2 - 3 minuten (zie Tip). Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan bakken. Voeg de omeletreepjes toe en bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de rijst. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken. Gebruik eventueel ook slechts de helft van de pinda's om het gerecht mee te garneren.

Varkensreepjes bakken
5

Bak ondertussen de gemarineerde varkensreepjes in de pan van de omelet 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkensreepjes erbovenop. Garneer met de zoete Aziatische saus en de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.