
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus
met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en tomaat
PREMIUM
Je marineert de kipfilet in Siciliaanse kruidenmix. Dit geeft extra veel smaak aan dit makkelijk te bereiden luxe gerecht!
20 minuten
20 minuten
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Hollandaisesaus
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
125 gram
Groene asperges
0.17 zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Tomaat
0.17 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
•Diep bord
•Ovenschaal
•Koekenpan met deksel
•Steelpan

1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Snijd de tomaat in 8 partjes. Verdeel de groene asperges en tomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
- Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

2
- Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
- Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.

3
- Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
- Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
- Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.

4
- Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
- Leg de asperges en tomaten erbij.
- Snijd de kipfilet in plakken en leg ze schuin over de asperges.
- Serveer met de hollandaisesaus.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!