Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
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Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Witte langgraanrijst

⅔ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3714 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers3 g
Vezels5.2 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Pour le riz et les haricots, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Émiettez 1/8 de bouillon cube par personne au-dessus. Taillez les champignons en quartiers. Équeutez les haricots et coupez-les en 3 morceaux de taille égale.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Cuire le riz et les haricots verts
2

Ajoutez le riz et portez à nouveau à ébullition. Faites-le cuire 10 à 12 minutes à couvert. Ajoutez les haricots lors des 8 à 10 dernières minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Cuire les champignons
3

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la poêle. Faites-y cuire les champignons 4 à 6 minutes. Salez, poivrez et remuez régulièrement.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Cuire le filet de poulet
4

Pendant ce temps, saupoudrez les deux côtés du poulet de 1/2 cc de gomasio aux herbes par personne. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Faites-y cuire le filet de poulet sur tous les côtés 3 à 5 minutes. Il ne doit pas être encore totalement cuit.

Préparer la sauce
5

Ajoutez les champignons, la crème et 1/8 du bouillon cube à la sauteuse contenant le poulet . Faites cuire le tout 6 à 10 minutes de plus, à couvert, ou jusqu’à ce que le poulet soit cuit. Retirez le couvercle lors des 4 dernières minutes pour que la sauce puisse réduire.

Tip: Let op: laat de saus niet te lang inkoken, dan houd je nog genoeg saus over en blijft de kip lekker mals.

Servir
6

Mélangez les haricots verts et le riz avec 1 cc par personne de gomasio aux herbes. Servez le riz sur les assiettes et garnissez-le avec 1/2 cc du mélange de gomasio et d’herbes par personne. Disposez le filet de poulet par-dessus et nappez le tout de sauce aux champignons.