Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

met pecorino, bieslook en champignons

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten19.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de prei fijn.
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de prei 5 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. 
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Bakken
2
  • Herhaal dit met de overige bouillon. Voeg de overige bouillon in 2 keer toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg extra water toe en kook langer als je de risotto zachter wilt.
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de champignons 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de geitenkaas.
  • Roer de Italiaanse kruiden door de risotto, samen met de helft van de geitenkaas en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de champignons erop.
  • Besprenkel de truffelolie eroverheen. Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas.
  • Garneer met de overige bieslook.