Skip to main content
Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma
Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

met pecorino, bieslook en champignons

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

200 gram

Champignonmix

25 gram

Verse geitenkaas

10 gram

Geraspte pecorino DOP

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2507 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten16.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 
  • Herhaal met opnieuw 1/3 van de bouillon en houd het laatste beetje bouillon apart voor later. Laat de risotto 20 minuten garen.
Champignonmix bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignonmix toe en bak 4 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
3
  • Voeg de gebakken champignons en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 - 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de helft van de geitenkaas boven de risotto.
  • Proef goed en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Roer de helft van de bieslook door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de borden en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.
  • Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas en bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Orzo met 1001-kruiden-gehakt

Orzo met 1001-kruiden-gehakt

met pecorino, mascarpone, champignons en prei
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Romige mafaldine à la Stroganoff

Romige mafaldine à la Stroganoff

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, saus van ui en bieslook
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

met courgette, champignons en cashewnoten
Mini-hamburgers met cheesy currysaus

Mini-hamburgers met cheesy currysaus

met patatjes, bieslook en broccoli
Romige mafaldine met spekreepjes en panko

Romige mafaldine met spekreepjes en panko

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Cottage pie met kaas, curry en bieslook

Cottage pie met kaas, curry en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kipburger met courgette caprese

Kipburger met courgette caprese

met patatjes en balsamico-uiensaus
Geitenkaassalade met crostini

Geitenkaassalade met crostini

met cranberrychutney, appel en walnoten
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met romige spinazie en knoflooktomaten
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Risotto met gehakt à la Bolognese

Risotto met gehakt à la Bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusilli met garnalen in romige currysaus

Fusilli met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, witte courgette en sla
Penne met koolvisfilet

Penne met koolvisfilet

in romige tomatensaus met bladpeterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen