Gegratineerd broodje rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerd broodje rundergehakt

Gegratineerd broodje rundergehakt

met bruine ciabatta, gemengde groenten en een salade

Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

200 gram

Italiaanse groentemix

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Passata

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)175 kcal
Energie (kJ)734 kJ
Vetten13.4 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten7.7 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels2.1 g
Eiwitten5 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.


Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
  • Halveer de ciabatta's en bak de helften 3 - 4 minuten in de oven.
Broodje beleggen
3
  • Voeg de passata toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn.
  • Meng de dressing met de tomaat en slamix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.

Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Jij hoeft je geen zorgen te maken - dit gerecht bevat 300 gram groente per portie.