HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Zalm In Dilleroomsaus
topBanner
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree

Lees meer

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Labels:FamilieComfort foodFamilie
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Wortel

10 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Zalmfilet

(BevatVis)

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

1 el

Bloem

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3583 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Energie (kJ)3583 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten52.0 g
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten62 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.0 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels15.28 g
Vezels15.28 g
Eiwitten31 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en houd afgedekt warm. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen door de helft. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen en wortel toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 3 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 8 - 10 minuten, of tot de sperziebonen en wortel gaar zijn. Snijd ondertussen de dille fijn.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

3

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

4

Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg wat kookvocht en 1 tl mosterd per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

5

Verhit in de pan van de groenten 1/2 el roomboter per persoon en fruit de overige knoflook met de bloem 1 minuut. Blus de pan af met de kookroom en 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de dille toe. Kook het geheel 3 minuten.

6

Verdeel de aardappelpuree, de groenten en de zalm over de borden. Schep een beetje dilleroomsaus over de zalm en serveer de overige saus in een schaaltje ernaast.