BestellenCadeaubon
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte salieboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte salieboter

Gebakken heekfilet met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

0.17 zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

5 gram

Verse salie

1 stuk(s)

Heekfilet

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2580 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers6 g
Vezels13.8 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Préparer les pommes de terre
1

Préchauffez le four à 200°C et sortez le beurre du réfrigérateur. Épluchez les pommes de terre ou lavez-les soigneusement. Coupez-les en quartiers. Dans le grand bol, mélangez, par personne : ½ cs d’huile d’olive, ½ cc de curry en poudre ainsi que du sel et du poivre. Ajoutez-y les pommes de terre, mélangez bien puis disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 30 à 35 minutes ou jusqu'à ce qu'elles soient croustillantes.

Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de boter op tijd zacht is voor het mengen met de salie.

Couper les légumes
2

Pendant ce temps, écrasez ou émincez l'ail. Émincez l'échalote. Coupez le poireau en fines rondelles et les champignons en lamelles. Ciselez finement la sauge.

Cuire
3

Faites chauffer ½ cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif et revenir l'échalote et la moitié de l’ail 1 à 2 minutes. Ajoutez le poireau, les champignons et le vinaigre balsamique blanc, puis faites cuire les légumes 5 à 7 minutes pour qu'ils soient tendres. Assaisonnez à votre goût avec du sel et du poivre.

Préparer le beurre de sauge
4

Pendant ce temps, mélangez le beurre, la sauge et l’ail restant à la fourchette dans le petit bol. Épongez le filet de merlu avec l’essuie-tout.

Tip: Wist je dat heekfilet veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Cuire le filet de merlu
5

Dans la poêle, faites chauffer ½ cs de beurre de sauge par personne à feu moyen-vif et cuire le filet de merlu 2 à 3 minutes côté peau. Baissez le feu et faites cuire le poisson encore 1 minute de l’autre côté. Assaisonnez à votre goût de sel et de poivre. Ajoutez le reste du beurre et 1 cs d’eau par personne et poursuivez la cuisson encore 1 minute.

Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt het huidje lekker krokant.

Servir
6

Servez le filet de merlu avec les pommes de terre et les légumes. Arrosez-les de la sauce de cuisson de la poêle.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout? En door de 250 gram aardappelen krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen, zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels.