Met een aantal simpele ingrediënten creëer je in een handomdraai een gerecht met een saus die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De anijsachtige venkel en de zoute kappertjes zorgen voor een bijzondere smaak en met roomboter maak je een verrassend romige saus waarin de garnalen goed tot hun recht komen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Rode cherrytomaten
85 gram
Parelcouscous
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
½ tl
Gemalen venkelzaad
80 gram
Garnalen
10 gram
Kappertjes
100 ml
Groentebouillon
1.5 el
Roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng de bouillon samen met 100 ml extra water per persoon aan de kook in een pan met deksel. • Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. • Kook de de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten in de pan met deksel en giet af.
• Hak de bladpeterselie grof. • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten en het venkelzaad toe, roerbak 3 – 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.
• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 5 minuten op middelhoog vuur.
• Voeg de tomaten met bakvet, de overige roomboter, de peterselie en de kappertjes toe aan de garnalen en schep goed om.
• Meng de helft van de garnalen en tomatensaus door de parelcouscous.
• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Verdeel de overige garnalen in tomatensaus over de parelcouscous.