Skip to main content
Fusili met garnalen in romige currysaus
Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla

Fusilli - het Italiaanse woord fuso betekent spil. Om zijn vorm te verkrijgen wordt deze pasta namelijk gewonden rond een dun stokje.

Allergenen:
Schaaldieren
Gluten
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Veldsla

¼ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Pinda's, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3094 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten71.8 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels12.1 g
Eiwitten34.6 g
Zout1.5 g
Potassium374.3 mg
Calcium53.5 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de puntpaprika in reepjes.
Zonnebloempitten roosteren
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, puntpaprika en ui 3 - 4 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Afmaken
3
  • Voeg de garnalen toe en bak 3 minuten.
  • Voeg, wanneer de garnalen gaar zijn, de room en het currypoeder toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe en meng goed door.
  • Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe als de saus te dik is.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Schep de pasta erop.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders