Fusilli in romige kerriesaus met garnalen
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Fusilli in romige kerriesaus met garnalen

Fusilli in romige kerriesaus met garnalen

met geitenkaas, witte courgette en sla

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witte courgette

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.4 g
Eiwitten34.7 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Préparer
1
  • Pour les fusilli, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole et faites-les cuire 10 à 12 minutes. Ensuite, égouttez-les et réservez-les. 
  • Pendant ce temps, coupez l'oignon et la courgette en demi-rondelles. 

Le saviez-vous ? Riche en fer, vitamine C et calcium, la courgette est un légume-fruit, comme le concombre, la citrouille et la tomate.

Cuire les légumes
2
  • Faites chauffer la poêle à feu vif, sans matière grasse, et griller les graines de tournesol jusqu'à ce qu'elles soient légèrement dorées. Réservez-les hors de la poêle.
  • Dans la même poêle, faites chauffer l'huile d'olive à feu moyen-vif et cuire la courgette et l'oignon 3 à 4 minutes.
  • Ajoutez les crevettes et poursuivez la cuisson 3 minutes.
Apprêter
3
  • Lorsque les crevettes sont cuites, incorporez la crème liquide et le curry en poudre. 
  • Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût puis ajoutez les fusilli. Mélangez bien. 
Servir
4
  • Servez la mâche sur les assiettes puis déposez-y les pâtes. 
  • Émiettez-y le fromage de chèvre et garnissez des graines de tournesol grillées.