Skip to main content
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas

Onze zalm heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

50 gram

Spinazie

25 gram

Biologische zure room

10 gram

Walnootstukjes

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Avocado

2.5 gram

Vers basilicum

25 gram

Witte kaas

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3575 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7 g
Vezels5.3 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Préparer
1

Portez 300 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Ajoutez le couscous perlé et laissez mijoter 12 minutes. Égouttez si nécessaire.

Préparer la crème d’épinards
2

Dans le bol profond, mélangez la moitié des épinards, la crème aigre et les noix concassées. Ajoutez 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra par personne, puis salez et poivrez. Passez le tout au mixeur plongeant pour obtenir une sauce homogène.

Tip: Voeg eventueel ook een aantal blaadjes verse basilicum toe.

Couper
3

Coupez le concombre en dés. Coupez l’avocat en deux, retirez le noyau et taillez la chair en petits morceaux. Ciselez le basilic en lanières. Émiettez le fromage grec.

Servir
4

Mélangez le couscous perlé, la crème d’épinards, le reste des épinards et le concombre. Garnissez ensuite des lanières de saumon, de l’avocat, du basilic et du fromage grec.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
Macaroni met ham- en kaassaus

Macaroni met ham- en kaassaus

met twee kazen en een frisse salade
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar
Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, Italiaanse kaas en vers basilicum
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

Met bosui en pesto-vinaigrette
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes
Kabeljauw met amandelkorst en couscous

Kabeljauw met amandelkorst en couscous

met gestoofde groenten en bieslooksaus met ras el hanout
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Cannelloni gevuld met gemengd gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gemengd gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas
Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

met pecannoten, verse salie en rozijnen
Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes