Skip to main content
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade

Dragon is een kruid met een unieke, lichtzoete smaak. Het geeft salades een frisse toets en past goed bij citrusdressings, zeevruchten of kip en romige ingrediënten.

Labels:
Légumes ++
Riche en protéines
Calorie Smart
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Witloof

2.5 gram

Verse dragon

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet

125 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten62.5 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels14.6 g
Eiwitten45.3 g
Zout0.9 g
Potassium395.5 mg
Calcium52.2 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Deksel
Large Frying Pan
Aluminiumfolie
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Bereid de bouillon. Snijd de krieltjes in kwarten.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 18 - 20 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Kip bakken
2
  • Verhit een klein klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de kip 5 - 7 minuten op de ene kant.
  • Draai de kip om en voeg de champignons en ui toe. Bak 5 - 7 minuten verder en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de bloem toe aan de pan, meng goed en bak 1 minuut.
Snijden
3
  • Voeg de worcestershiresaus, room en bouillon toe. Laat 2 - 3 minuten zachtjes koken, of tot de saus is ingedikt.
  • Snijd de verse kruiden fijn en houd apart van elkaar.
  • Voeg de kip terug toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de dragon en de helft van de peterselie erdoor.
Dressing maken
4
  • Meng in een saladekom de mosterd met de extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de onderkant van de witloofstronken en gooi weg.
  • Snijd de witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witloof in dunne repen.
Amandelen snijden
5
  • Hak de amandelen grof.
  • Voeg de appel, witloof, amandelen en de overige peterselie toe aan de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
Serveren
6
  • Serveer de krieltjes en de salade op borden.
  • Serveer de kip in champignonroomsaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders