topBanner
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus

Lees meer

Door in dit gerecht de aubergine langzaam te garen wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid en een verrassende bite, maar maakt deze maaltijd ook een lust voor het oog.

Labels:Veggie
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Granaatappel

50 gram

Witte kaas

10 gram

Verse munt

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

20 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNoten)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3863 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakplaat
Aluminiumfolie
Koekenpan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de Midden-oosterse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de kruiden-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

2

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Verbrokkel de witte kaas en snijd de verse munt in reepjes.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Rooster erna de geschaafde amandelen goudbruin in dezelfde pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

5

Meng de parelcouscous met de geroosterde pitten, het grootste deel van de witte kaas, de helft van de granaatappelpitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de overige witte kaas, de granaatappelpitjes en de geschaafde amandelen. Serveer met de yoghurt–tahinsaus.