Skip to main content
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2802 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels3.9 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.2 g
Potassium244.6 mg
Calcium19 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Saus maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de passata, Italiaanse kruidenmix, 1/3 van de honing en 1/3 van de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten indikken.
Ui snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten met een snuif zout.
  • Leg ondertussen de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 3 - 4 minuten in de oven.
Ui karamelliseren
3
  • Roer een klontje boter door de ui, verlaag het vuur en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de overige zwarte balsamicoazijn. Voeg de overige honing toe en bak nog 1 minuut.
Tomaat snijden
4
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Verdeel de saus over de flammkuchen. Zorg dat je minstens 1 cm ruimte vrij laat langs de randen.
  • Verdeel de kaas en de helft van de tomaat eroverheen.
  • Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
Salade maken
5
  • Voeg de rucola en overige tomaat toe aan een saladekom.
  • Besprenkel met de extra vierge olijfolie en schep goed om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verdeel de garnalen en ui over de flammkuchen.
  • Serveer de rucolasalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders