Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

75 gram

Sperziebonen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Kappertjes

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2663 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.3 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken en snijden
2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op.
  • Snijd de tomaat in parten. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de kleine rode ui.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom: de helft van de verse kruiden, de kleine rode ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom.
  • Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.