Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

75 gram

Sperziebonen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2688 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.4 g
Eiwitten22.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Pour les grenailles et les haricots verts, portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole avec une pincée de selLavez les grenailles, coupez-les en deux, voire en quatre pour les plus grosses.Équeutez les haricots verts et coupez-les en 3 parties égales.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Cuire
2

Faites cuire les grenailles 12 à 15 minutes.Faites cuire les haricots avec dans les 5 dernières minutes de cuisson. Égouttez et réservez sans couvercle.Pendant ce temps, égouttez le thon en conservant l'huile.Coupez la tomate en quartiers. Ciselez finement l'aneth et la ciboulette. Émincez l'échalote.

Mélanger
3

Dans le saladier, mélangez la moitié des herbes fraîches, l'échalote, les câpres, le thon, 1 cc de vinaigre de vin blanc par personne, puis salez et poivrez.Mélangez les grenailles, les haricots verts, la tomate et la mayonnaise au thon dans le saladier.Ajoutez à votre goût l'huile du thon réservée.

Servir
4

Servez la salade de grenailles sur les assiettes.Émiettez le fromage grec par-dessus la salade et garnissez du reste de ciboulette et d'aneth.