topBanner
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met extra salade van lollo biondo, rode bietjes en cranberry-pittentopping

Extra Groente
Lees meer

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Franse brie

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Lollo biondo

250 gram

Voorgekookte rode bieten

20 gram

Cranberry-pittenmix

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3856 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels13 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne plakjes.

2

Verwarm per persoon 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de plakjes appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.

4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en de appel en leg 2/3 van de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

5

Snijd de lollo biondo grof en snijd de voorgekookte rode biet in blokjes van 2 cm. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen, lollo biondo, rode biet, cranberry-pittenmix, veldsla en de overige plakken brie met de dressing.

6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.