Skip to main content
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Labels:
Végé
Légumes ++
Famille
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Fiocchi tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3047 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9.2 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.8 g
Potassium506 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was of schil de wortel. Snijd in de lengte in vieren en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
Groenten bakken
2
  • Kook de pasta in 8 - 10 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten verder, of tot de ui zacht is.
Saus maken
3
  • Voeg de knoflook en Siciliaanse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut. 
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de passata toe en laat 2 - 3 minuten indikken.
  • Voeg de pasta en het kookvocht toe. Laat 2 minuten verder indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Halveer de burrata en serveer bovenop de pasta.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders