Dit gerecht is geinspireerd op het traditioneel Filipijnse gerecht Monggo. Vandaag bereid je er een variant op met kokosmelk, groene linzen en een naanbrood om in de curry te dippen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
120 gram
Groene linzen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Groene peper
200 gram
Broccoli
100 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)250 ml
Kokosmelk
1 zakje(s)
Groene currykruiden
1 stuk(s)
Naanbrood
(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)40 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)½ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevattenSelderij)300 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (s) en snijd hem fijn. Rasp de gember op een fijne rasp.
Tip: Is jouw oven snel opgewarmd? Zet hem dan pas op bij stap 3. Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut aan. Voeg de linzen en de bouillon toe, verlaag het vuur en kook afgedekt 15 - 20 minuten. Roer af en toe door, voeg eventueel meer water toe als de linzen droog koken.
Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes door koken tot het geheel is ingedikt. Roer af en toe door. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Voeg de broccoli toe aan de pan en kook 5 - 8 minuten mee. Bak ondertussen de naan 3 - 5 minuten in de oven.
Voeg als laaste de spinazie toe aan de pan en kook deze 2 minuten mee. Breng de linzenstoof op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes uit naar smaak boven de kleine kom.
Verdeel de linzenstoof over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met naan en de overige limoenpartjes.