Skip to main content
Zalm met dillemayonaise en patatjes
Zalm met dillemayonaise en patatjes

Zalm met dillemayonaise en patatjes

met courgette en paprika

Knoflook is door de eeuwen heen op verschillende manieren gebruikt; in het oude Egypte geloofde men bijvoorbeeld dat knoflook medicinale en magische eigenschappen had en werd het zelfs gebruikt als betaalmiddel!

Labels:
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten50.2 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8.1 g
Eiwitten24.9 g
Zout0.6 g
Potassium1436.4 mg
Calcium63.8 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in wedges.
  • Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pot en breng aan de kook.
  • Kook de aardappelwedges, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Aardappelen bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika en courgette in blokjes. Snijd de dille fijn.
  • Schep de aardappelwedges over op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Rooster 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Groenten bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Meng goed, bak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de dille.
Serveren
4
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak 2 minuten op de andere kant.
  • Serveer de vis met de patatjes, groenten en dillemayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders