Skip to main content
Gevulde kipfilet in coppa di Parma
Gevulde kipfilet in coppa di Parma

Gevulde kipfilet in coppa di Parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette

Dit recept heeft wat weg van de Italiaanse klassieker saltimbocca, die bestaat uit kalfsoester met salie in parmaham. De versie die je vandaag maakt is met kip, gevuld met ricotta en oregano en gewikkeld in coppa di Parma, een lekker kruidige ham gemaakt van de nek en schouder van het varken. Om het Italiaanse feestje af te maken eet je er een romige risotto naast, die dankzij de citroen lekker fris is.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Milk
Tree nuts

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

1.25 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Ricotta

25 gram

Coppa di Parma

75 gram

Risottorijst

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4209 kJ
Energie (kcal)1006 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels4 g
Eiwitten55 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten overdwars doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik in stap 4.

Kipfilet voorbereiden
2

Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi de kipfilet met de blaadjes oregano, peper en zout en wikkel in de coppa di Parma. Bewaar apart.

Risotto bereiden
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en bakken
4

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels van buiten zacht zijn en nog een lichte bite vanbinnen hebben. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

Kip bakken, risotto afmaken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant gaar en bruin. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen fijn. Snijd de citroen vervolgens in parten en hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Garneer met de citroenparten en de hazelnoten en bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen