Honing-mosterd varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met patatjes en groenten uit de oven

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)631 kcal
Energie (kJ)2640 kJ
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten30.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Koekenpan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in dunne partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm. Meng de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 45 minuten in de oven.

Mengen
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof.

Varkenshaas bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten op middelmatig vuur. Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren.

Groenten bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en verse rozemarijn toe en bak 8 - 10 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de basilicumcrème door de groenten.

Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekker specerij is, maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in sneetjes en serveer ernaast. Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus uit de pan.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

met patatjes en peterselie-botersaus
Veggie worstjes met geroosterde groenten

Veggie worstjes met geroosterde groenten

met za'atar-knoflooksaus en peterselie
Bulgurbowl met avocado en feta

Bulgurbowl met avocado en feta

met gekaramelliseerde ui, citroen en amandelschaafsel
Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

met Midden-Oosterse kruiden, verse peterselie en snijbonen
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met patatjes en kerstomaten
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

met little gem met ponzudressing, gembermayo en gefrituurde uitjes
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Teriyaki wildzwijnburger op brioche

Teriyaki wildzwijnburger op brioche

met patatjes en frisse salade
Curry op z'n Surinaams met kippendij en roti

Curry op z'n Surinaams met kippendij en roti

met ei, sperziebonen en zoetzure komkommer
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige penne met rundergehakt

Romige penne met rundergehakt

met tomatensalsa, spinazie en Goudse kaas
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met kruidige aardappelpuree, sperziebonen en ui
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

met verse lasagnebladen, spinazie en Goudse kaas
Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

met witte kaas, paprika en limoen
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen