Dit pastagerecht heeft het allemaal: genoeg groente, romige geitenkaas en een lekkere bite door de knapperige walnoten. Bovendien staat het in een handomdraai op tafel én heb je maar twee pannen nodig, dat scheelt weer afwas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Champignons
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Zongedroogde tomaten
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde oregano
2 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geitenkaas, geraspt
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Snijd de walnoten grof.
Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli, oregano en bouillon toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg daarna de fettuccine, kookroom en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.