Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Met walnoten en zongedroogde tomaten

Dit pastagerecht heeft het allemaal: genoeg groente, romige geitenkaas en een lekkere bite door de knapperige walnoten. Bovendien staat het in een handomdraai op tafel én heb je maar twee pannen nodig, dat scheelt weer afwas!

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Champignons

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Smaakmakers snijden
2

Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Snijd de walnoten grof.

Fettuccine koken
3

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli garen
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli, oregano en bouillon toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 4 minuten op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg daarna de fettuccine, kookroom en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de zongedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.