Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Fettuccine betekent 'kleine linten' in het Italiaans. Deze pastasoort lijkt op tagliatelle, maar is wat smaller. Door de ruwe structuur van de pasta hecht de romige saus er goed aan. De zoute serranoham en frisse citroen brengen het gerecht perfect in balans.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)LupineMosterdSesamzaadSoja
Voorbereidingstijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

250 g

Champignons

1 tl

Gedroogde oregano

180 g

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen,Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Walnoten

(BevatNoten,Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Serranoham

(BevatEi,Melk (inclusief lactose),Lupine,Mosterd,Sesamzaad,Soja)

½ stuks

Citroen

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose),Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan
Rasp
InstructiesPDF
Instructies
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de champignons in parten. Snijd grotere champignons wat kleiner.

2

Kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot met de gedroogde oregano 4 – 5 minuten op laag vuur, of totdat hij zacht is en licht kleurt. Voeg vervolgens de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur, totdat het vocht verdampt is.

4

Hak ondertussen de walnoten tgrof en scheur de serranoham klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

5

Voeg de crème fraîche toe aan de champignons en roer tot een saus. Meng de fettuccine erdoor. Voeg per persoon 1½ tl citroensap, 1tl citroenrasp en ½ el van het kookvocht toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

6

Scheur de rucola klein en verdeel over de borden. Serveer hierop de fettuccine. Garneer met de walnoten en de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper.