topBanner
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

⅔ stuks

Courgette

180 g

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Paprikapoeder

220 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3133 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.

3

Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover.